وبلاگ‌های خواندنی

شاید یکی از نشانه‌های غیرحرفه‌ای بودن، معرفی کردن افراد یا منابعی باشد که خودمان آن‌ها را نمی‌شناسیم یا نخوانده‌ایم. در راستای بهتر شدن حداقلی در هر لحظه، به جای داشتن یک «فهرست پیوندها» که به یک بالک از لینک‌ها می‌ماند، دوست دارم در یک صفحه‌ی جداگانه، وبلاگ‌هایی که می‌خوانم را معرفی کنم. این لیست برایم مانند یک گنجینه می‌ماند که پس از داستان ها و اتفاقات بسیار برایم باقی مانده. تا جایی که امکان دارد نوشته‌های آنها را از دست نمی‌دهم. زیرا هر کدام از این وبلاگ‌ها در جدیدی به رویم می‌گشایند. آنقدر برای نوشته‌های جدیدشان شوق دارم که بعید است هفته‌ای از ارسال نوشته‌ی آنها گذشته باشد و من آن را به کمک فیدلی نخوانده باشم. این صفحه همواره در حال کامل شدن است. پس اگر شروع به خواندن وبلاگ دیگری کردم، سعی می‌کنم پس از آن که با فضای آن به اندازه کافی آشنا شدم، این لیست را آپدیت کنم.

محمدرضا شعبانعلی  – تابستان سال ۹۳ خیلی اتفاقی در اینستاگرام با او آشنا شدم. آن زمان اصلا اهل مطالعه نبودم، اما نوشته‌ی بودای او آنچنان زیبا بود که باعث شد ابتدا وبلاگ «برای فراموش کردن» و سپس روزنوشته‌هایش را بخوانم. با مطالعه‌ی مداوم شبانه، تقریبا ۶ ماه زمان برد. اما بعد از اتمامش مطمئن بودم خیلی چیزها در من عوض شده. اخیرا هم برای بار دوم (اما این بار به همراه کامنت‌هایش) این وبلاگ را خواندم.

وبلاگ انگلیسی محمدرضا شعبانعلی. بعضی از حرف‌ها هنوز آن چنان مشتری ندارند که بتوان آن‌ها را فقط برای یک گروه خاص نوشت. اما آنقدر مهم هستند که نمی‌توان از گفتنشان صرف نظر کرد. شاید نوشتن به زبانی که همه‌ی مردم بتوانند آن را بخوانند گزینه‌ی خوبی باشد. خوشحالم در چنان فضای ذهنی هستم که این نوشته‌ها برایم بیش از نوشته‌های عادی او جذاب هستند.

ایده پردازی شریف – افرادی که در اینجا می‌نویسند را بسیار دوست دارم. در یکسال گذشته خیلی چیزها از آن‌ها یاد گرفته‌ام و به جرئت می‌گویم در حوزه‌ی خود از بهترین‌ها در ایران هستند.

دکتر محمود سریع القلم – هرچند خیلی فعال نیستند اما همان نوشته‌هایی که گاه به گاه منتشر می‌کنند، مرا مدت‌ها به تفکر وا می‌دارد.

طاهره خباری – از اولین وبلاگ‌هایی‌ست که تصمیم گرفتم به صورت مرتب آن را بخوانم. دریایی از کتاب‌ها را می‌توان در وبلاگش پیدا کرد. همیشه او را پیگیری می‌کنم تا شاید کمال همنشین در من هم اثر کند و بتوانم به اندازه‌ی او مطالعه داشته باشم.

شهلا صفایی – اولین دوست متممی که نوشته‌هایش را خواندم شهلا بود. شاید خودش نداند اما نوشته‌های او زمینه‌ی بعضی از تصمیمات اساسی من در زندگی بوده و همواره برایم الهام بخش است.

یاور مشیرفر – می‌توان ساعت‌ها در نوشته‌هایش غرق شد و زمان را نفهمید. چای‌ها در وبلاگش سرد کرده‌ام. من عاشق بخش زندگی‌نامه‌اش هستم که با تکنیک «افعال معکوس» آن را «داستان زندگی یک احمق» می‌نامد.

امیرمحمد قربانی – امیرمحمد را از دوران راهنمایی می‌شناسم. خاطرات کلاس زبان رفتنمان و شیطنت‌هایمان خوب یادم هست. بعد از دبیرستان از او خبر نداشتم تا اینکه اتفاقی در متمم پیدایش کردم و از آن روز مرتب وبلاگش را می‌خوانم. شاید دانشجویانی در رشته‌ی پزشکی را دیده باشید که با فشار جامعه و خانواده به این مسیر رانده شده‌اند. اما امیرمحمد عاشق رشته‌اش است و دید بسیار خوبی هم به تغییرات و مسیر آن دارد. بدون تردید آینده‌ی روشنی در پیش روی اوست.

رحیمه سودمند – مهربانی و آرامش را می‌توان در تمامی ردپاهای او دید. عکس‌های وبلاگش را هم خودش می‌گیرد. یکی از حسرت‌هایم بعد از ترک اینستاگرام، ندیدن عکس دست‌پخت‌های اوست. البته شاید به عنوان یک دانشجو بهتر بود با دیدن آن عکس‌ها سطح توقعات خود را بالا نبرم :))

فواد انصاری – روحیه‌ی چارچوب گریزش برایم آموزنده‌ست. او از همان‌هاییست که استیو جابز آنان را دیوانه می‌خواند. با قلم شیوایش می‌تواند مدت‌ها در خود غرقتان کند.  همواره می‌توان نکات جدیدی از نوشته‌هایش آموخت.

علی کریمی – به طرز عجیبی علاقه‌هایی مشابه با او دارم و به همین دلیل فرصت خواندن نوشته‌هایش را از دست نمی‌دهم. از شانس خوب من هم در خواندن و هم در نوشتن بسیار فعال است و می‌توانم موارد بسیاری را از او یاد بگیرم.

سجاد سلیمانی – سجاد در تولید محتوا تبحر دارد. اگر سری به او بزنید، متوجه جایگاهی که برای وبلاگش قائل است می‌شوید. علاوه بر نوشته‌های شخصی‌اش، توانسته محتوای مورد نیاز برای سازمانی که در آن مشغول است را هم در سطح بسیار خوبی پوشش دهد. ضمنا سجاد عزیز، جنبش یادهست را هم استارت زده که من هم سعی کردم یک مطلب به آن اختصاص دهم. (یادهست وحید شیرازی)

دانش آموز شماره ۱۳ – نوشته‌های آقای یگانه از آن‌هاییست که خیلی سریع به دل می‌نشیند. چندتا نوشته‌اش را که خواندم خیلی سریع فهمیدم باید آن را در آینده هم دنیال کنم. علی کریمی جایی به وبلاگشان اشاره کرده کرده بود. به این خاطر از علی ممنونم.

حسن کشاورز فضل – وبلاگ آقای کشاورز از نظر علمی بسیار غنی است. برای همین فهمیدن تمام نوشته‌هایش، فعلا از توانم خارج است اما وبلاگش را کمل می‌خوانم تا بتوانم در آینده بهتر منظورشان را بفهمم.

پوریا صفرپور – همیشه نگاه متفاوتی به افرادی که اهل سفرند داشتم. حتی اگر حرف‌های عادی هم بزنند لذت‌بخش‌تر از دیگران صحبت می‌کنن. پوریا هم از آن دسته است. خیلی دوست داشتنی.

سبک‌تر – از وبلاگ پوریا پیدایش کردم. پس می‌توانید حدس بزنید که در مورد سفر است. در واقع وبلاگ مشترک چهار نفر است به نام‌های سارا لویی، مریم رها، پری طیبی و مهزاد الیاسی . البته با توجه به ویژگی‌های شخصیتی ام زیاد در سفر نیستم، اما از خواندن تجربیات دوستان لذت می‌برم.

معصومه خزاعی – معصومه راحت می‌نویسه، واسه همین راحت می‌تونید وبلاگش رو بخونید. خودش میگه که برای تمرین نوشتن وبلاگ‌نویسی می‌کنه، ولی من برای یادگیری همینکار وبلاگش رو می‌خونم 😉

حمید طهماسبی – حمید از باتجربه‌های تجارت الکترونیک هستش. (می‌تونین به سایت مرکزش سر بزنین) اگه به این زمینه علاقه دارین راهنمایی‌هاش می‌تونه خیلی کمک کنه. ضمنا کتابی در زمینه‌ی سئو هم ترجمه کرده که می‌تونه کمکتون کنه.

صدرا علی‌آبادی – وبلاگ صدرا رو دیر پیدا کردم ولی فورا به لیست اصلیم اضافه شد. معمولا از دِوِلوپِرها انتظار نمیره خیلی دست به قلم باشن. اما اگه یه نگاه به طول نوشته‌هاش بندازین می‌بینین که با یه نمونه‌ی غیرعادی طرفین. به دلیل پیش‌زمینه‌ی خودم، یه ارادت خاصی به دِولوپرها دارم، دیگه اگه اینقدر ذهن باز و روشنی هم داشته باشه که چه بهتر.

معین حشمتی – دانشگاه شریف جاییه که کلی آدم غیرعادی دور هم جمع شدن. خیلی باید غیرعادی باشی تا بین شریفی‌ها هم غیرعادی محسوب شی. معین یکی از هموناست که البته امیدوارم زودتر از اون جمع راحت بشه. معین خیلی چیزا رو تجربه کرده. الان هیچ‌هایکره. قبلا تو جمعیت امداد دانشجویی امام علی به عنوان نماینده‌ی گرگان فعال بود. (الانم هست اما کمتر.) ضمنا با معین از دبیرستان هم کلاسی بودیم و تو دانشگاه هم بیش از قبل صمیمی شدیم.

امین آرامش – این از اون وبلاگاییه که باید به محض آپدیت شدن خونده بشه. امین هم فکر باز داره، هم قلم خوب. یادمه اولین باری که وبلاگشو دیدم تا یک ساعت و نیم داشتم داخلش چرخ میزدم و خوشحال بودم از پیدا کردنش.

بهروز ایمانی مهر – اسم بهروز رو تو متمم زیاد می‌بینم. معمولا به خاطر سطح بالای نوشته‌هاش، زیاد پیش میاد که تو لیست برترین تمرینات قرار بگیره. اولین بار هم سر کلاس محمدرضا شعبانعلی دیدمش. امیدوارم بیشتر باهاش در ارتباط باشم.

بهروز کریمی – وقتی شخصی به صورت پیوسته وبلاگ‌نویسی می‌کنه، باید ازش این انتظار رو داشته باشیم که مطالب خوب و کاربردی بشه توی وبلاگش پیدا کرد. بهروز تمامی انتظارات رو پاسخگو هستش.

سینا آقااحمدی – احتمالا وقتی دارین اینجا رو می‌خونین، دوره‌ی صد روزه‌ی وبلاگ‌نویسیِ بی‌وقفه‌ی سینا تموم شده. واقعا کار دشواریه. بهش تبریک می‌گم بابت این اراده‌اش.

شاهین کلانتری – شاهین استراتژیست محتواست. نه از اونایی که تازه شروع کرده باشن. از سال‌ها پیش دست بر آتش محتوا داشته و دارد. چرا من اینقدر دیر این وبلاگ رو پیدا کردم؟